سياسات التحرير

التركيز ومجال العمل

"ELWAHAT" for Research and Studies is an international, academic, peer-reviewed, open-access, non-profit journal published semi-annually by the University of Ghardaïa, Algeria. "ELWAHAT" for Research and Studies journal, founded in 2006, is interested in the dissemination of original applied research which has not been previously published in economics, management and business sciences, law and political sciences, human and social sciences, arts and cultures, literature and languages. The journal targets theoretical, interpretative or experimental research submitted by doctorate students, professors and all researchers in the aforementioned fields of research. The journal publishes in three languages: Arabic, English and French.

"ELWAHAT" for Research and Studies journal is an open access which means that all content is freely available without charge to the users. Users and researchers are allowed to read, download, print and search the full texts of the articles via the ASJP platform.

The authors are invited to read and consider the various information related to the Journal of “ELWAHAT for Research and Studies: guides to authors, editorial committee, publication ethics, etc.

ELWAHAT Journal for Research and Studies journal is indexed in various databases and bibliographic search engines.

سياسات القسم

المقالات

أ- العلوم التطبيقية

القسم أ- العلوم التطبيقية

البريد الإلكتروني (elwahatst@gmail.com).

ب- الحقوق والعلوم السياسية

القسم ب- الحقوق والعلوم السياسية

البريد الإلكتروني (elwahatdroit@gmail.com).

ج- العلوم الاقتصادية، التجارية وعلوم التسيير

القسم ج- العلوم الاقتصادية، التجارية وعلوم التسيير

البريد الإلكتروني (elwahateconomie@gmail.com).

د- العلوم الإنسانية والاجتماعية

القسم د- العلوم الإنسانية والاجتماعية

البريد الإلكتروني (elwahatsocio@gmail.com).

هـ- الآداب واللغات

القسم هـ- الآداب واللغات

البريد الإبكتروني (elwahatlitterature@gmail.com).

عملية التحكيم المناظر

المقالات المنشورة في مجلة الواحات للبحوث والدراسات متاحة على الإنترنت مع حرية الوصول وبدون رسوم النشر للمؤلفين.

المخطوطات المقدمة إلى مجلة الواحات للبحوث والدراسات يجب أن تكون مكتوبة باللغة العربية أو الفرنسية أو باللغة الإنجليزية الصحيحة نحويا ويجب الإبلاغ عبر الإنترنت في القسم المناسب.

المخطوطات المقدمة إلى مجلة الواحات للبحوث والدراسات لن يتم قبولها إلا بعد تحكيم محكمين اثنين، مجهولين للمؤلفين. يجب أن يشير المؤلفون إلى أسماء ومعلومات اثنين من المحكمين المحتملين أثناء تقديم الطلب. ويجوز لرئيس التحرير أو المحررين المنتسبين أن يقرروا رفض المخطوطة في أي وقت إذا لم تكن مطابقة للخط التحريري.

سياسة الوصول المفتوح

هذه المجلة العلمية تسمح بالوصول المفتوح والمباشر إلى محتوياتها من مبدأ أن إتاحة البحوث العلمية مجاناً للعامة يخدم وبشكل أكبر تبادل المعارف والعلوم بين بني الإنسان